Årets EQ Café handlar om Optimism. Trots krig i Europa, klimatet, ekonomiska utmaningar och påtvingade aktiviteter, finns det saker att vara tacksam för. Lyft blicken en aning. Forskning visar att om vi sätter ord på det vi känner och tränar på att se med tillförsikt och mer optimism på det som händer ökar vårt välbefinnande och vi mår bättre

Optimism är en emotionell förmåga, det vill säga något vi behöver träna aktivt på och som inte kommer av sig själv. EQ Café del 2 handlar om kombinationen optimism och tillit. Hur kan jag skapa optimism genom att visa tillit till mig själv och till andra människor?

I filmen med Joshua Freedman nedan får du på 3 minuter en tankekarta. Den ger dig tre perspektiv att använda när du arbetar med din egen optimism. Det finns vägar framåt, det finns platser eller situationer som är bra för oss och tiden som passerar är en del av förändringen.

Träna Optimism i tre steg!

Håll utkik – för i augusti och september kommer det fler datum för kostnadsfria EQ Caféer med Optimism som tema!

Skön sommar till Dig!

Cecilia Jonsson
EI Academy & Network Leader på Six Seconds