Visste du att känslor är kemiska substanser som sitter i cirka sex sekunder och det tar 20 minuter innan de klingat av?
Vi vet alltså att våra känslor sitter i sex sekunder och de resulterar ofta i ett beteende, vi gör eller säger något. Det vi också vet är att det tar ca 20 minuter för vår hjärna att svalna. Det kan vara värt att veta när vi hör häftiga diskussioner eller möter starka känslor hos oss själva och hos andra. Tar du dig tid att ”svalna av”?

Nästa gång du reagerar, är på väg att säga eller göra något, tänk på regeln! Det tar sex sekunder för känslan att komma och 20 minuter för den att klinga av – kan du vänta med din reaktion?

Joshua Freedman som är CEO för Six Seconds återkommer ofta till att när vi utnyttjar känslornas kraft och insikt kan de hjälpa oss att fatta bättre beslut. Vi kan vara smartare med känslor. Det är emotionell intelligens!

Emotions drive people. People drive performance.

Cecilia Jonsson, expert på EI Academy